HERBA PRIMA JUS MATE 5 - Chosen VIDEO






MAIN product


JUS DIET MATE 5

Membantu mendapatkan berat badan idaman tanpa:

- kesakitan

- kelaparan

- senaman

- 100% semulajadi selamat

Merawat penyakit:

- kencing manis

- darah tinggi

- kemandulan

- lelah

- Gout

- Sendi

- kemurungan

- insomnia (sukar tidur)




DR-II

Merawat & menyembuh penyakit:

- Parut

- Jeragat

- Jerawat

- Dandruff

- Psoriasis

- Pigment Hitam

- Alahan Kulit(Eczema)

- Terkini Penyakit SLE

-Mencantikkan kulit & mampu mengatasi penyakit kulit kronik







GAIN 5

- menambah selera makan

- membina otot

- meningkatkan berat badan








Espresso XY

Menambah tenaga kelelakian tanpa kesan sampingan.

Diakui lebih power dan Terhebat Di Pasaran!







DOC-K

Membantu masalah sendi, urat dan saraf.

20g x 30 sachet
TESTIMONI


#############################################################

TESTIMONI JUS DIET MATE 5

Pn. Zie - sukar hamil

Saya baru cuba Jus Mate 5 selama sebulan. Selepas bermacam-macam cara untuk dapatkan second baby sejak 4 tahun lepas. Niat utama memang nak kurus, dan dapat turun dalam 5 kg dalam tempoh 30 hari ni. Dua hari lepas dapat tahu pregnant... so happy tak tau nak kata..
Pn. Rossaila - Kepenatan lepas bekerja

Kini, yang nyatanya bila saya ambil 1 peket Jus Mate 5 lepas kerja, badan saya jadi bertenaga sangat mampu buat exercise 1 jam lebih Jus Mate 5 buat saya rajin & aktif!
Cik Suzana - Obesiti 230kg

Dulu saya malu untuk keluar rumah. Nak bangun berjalan sendiri pun susah. Perlu bantuan ahli keluarga untuk bergerak. Kini saya dah boleh bergerak seperti orang lain, malah mula menambah pendapatan dengan menjadi pengedar Jus Mate 5.

#########################################################

En.Zulkifli

Sebelum



Selepas



Asalamualaikum wrt. wbt. dan salam sejahtera.

1. Nama saya Mohd Zulkifli Taib, umur 37 tahun, berasal dari Kuala Terengganu. Sejak dari kecil lagi berat badan saya lebih gemuk berbanding kawan-kawan saya yang lain dan berat badan saya semakin bertambah selepas kahwin sehingga mencecah 106 kg.

2. Bermacam ubat atau teh diet saya cuba amalkan tetapi berat badan saya tidak juga turun. Pada tahun 2007 saya nekad untuk diet iaitu tidak makan nasi selama 4 bulan. Saya cuma mengambil minuman bijirin sewaktu pagi, tengahari dan malam. Hasilnya berat badan saya hanya berkurangan sebanyak 7 ke 8 kg sahaja. Diet saya ini berterusan sehingga Hari Raya Aidil Fitri tahun 2007. Selepas itu saya mula makan semula dan hasilnya berat badan saya bertambah kembali sehingga 103kg. Manakala pinggang seluar saya bersaiz 44 inci.

3. Saya berasa amat risau dengan berat badan yang semakin bertambah kerana bimbang jika mendapat penyakit kencing manis atau darah tinggi.

4. Alhamdullilah saya terbaca berita tentang Jus Diet Mate 5 melalui akhbar-akhbar dan juga halaman web. Akhirnya saya membuat keputusan untuk menggunakanya. Oleh kerana sudah biasa dengan diet jadi saya tidak mengalami masalah untuk mengamalkan minum jus ini. Semasa mengamalkannya minum jus ini memang saya sentiasa bertenaga dan tidak merasa lapar. Selera makan juga menjadi kurang. Saya juga ada buat senaman atau pergi gym 3 ke 4 kali seminggu. Cuba nak bina otot, tak nak bagi mengeleber.

5. Saya mula meminum Jus Diet Mate 5 ini pada awal bulan Disember 2008 dan alhamdullilah setelah 3 bulan ( 26 Feb 2009 ) mengamalkanya berat badan saya turun dari 103kg kepada 83kg. Iaitu sebanyak 20kg. Saya sangat berpuas hati dengan perubahan ini walaupun cemburu dengan kawan-kawan yang lain yang mampu turun berat badan mereka sehingga 20 kg lebih hanya dalam masa 10 minggu sahaja. Tapi tetap puas hati kerana turun 20 kg berbanding diet yang dulu selama 4 bulan hanya turun 8 kg.

6. Insyallah saya akan terus mengamalkan minum Jus Diet Mate 5 ini sehinggalah sasaran berat badan saya mencapai 70 kg. Saya rasa berat badan tersebut adalah baik bagi saya memandangkan saya mempunyai kerangka badan yang besar.

7. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Dr. Rozmey atas formula jus diet yang hebat ini. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada Puan Zuriati Mohamed pemilik blog http://jusdietmate5.com/blog/ kerana melaluinya saya akan dapat mencapai impian saya untuk kembali mendapat bentuk badan yang lebih ideal.

8. Kepada mereka yang berada di Kuala Terengganu dan kawasan sekitarnya bolehlah menghubungi saya jika berminat untuk mendapatkan Jus Diet Mate 5 ini dan maklumat serta berkongsi cerita dan pengalaman. Email saya zoyqifly@yahoo.com dan No. HP 017-9898575.

9. Terima kasih sekali lagi buat warga Dr. Rozmey dan warga Herba Prima Marketing serta semua ahli-ahli dan pengedar HPM. Semoga impian kita menjadi insan yang sihat dan anggun tercapai.

Wassalam.

################################################################

Cik Mimie



Sebelum 98kg



Selepas 68kg

##################################################################

En. Zahari



Sebelum: 85kg



Selepas: 72kg


Sebelum minum JDM5 berat saya 85kg dan saya mempunyai penyakit tekanan darah tinggi yang memang peratus bacaannya tidak pernah kurang dari 150/110. Hari-hari kepala saya sakit dan bergantung dengan pengambilan ubat dari klinik. Tetapi segalanya berubah apabila isteri saya menyarankan saya mencuba JUS MATE 5 ini. Pengambilan JUS MATE 5 bermula semasa bulan puasa yang lepas. Tiga hari minum JUS MATE 5 kepala saya memang terasa pening. Hal ini mugkin tindak balas kolestrol dengan JUS MATE 5, kata isteri saya. Masuk hari ke empat saya dah mula rasa selesa. Seminggu minum JUS MATE 5 saya timbang berat badan turun 4kg, saya mula rasa seronok. Tekanan darah juga diparas normal, memang macam tak percaya. Di pagi raya saya cuba seluar yang dibeli tapi tak boleh pakai kerana “terlondeh jatuh”. Wah!!! Saya dah Berjaya kurus, bila timbang berat dah turun ke 72kg. Emm… terpaksalah saya beraya dengan seluar lama masa kurus dulu. Selepas raya saya stop ambil JUS MATE 5, tapi berat still turun 1kg. Best betul la JUS MATE 5 NI. Sekarang saya jimat sebab tak perlu lagi ke klinik untuk ambil ubat darah tinggi dan perbelanjaan beli makanan harian pun berkurangan dari dulu sebab tak boleh makan banyak. Ramai kawan-kawan pun teruja nak beli JUS MATE 5 bila tengok perubahan saya.

Oleh: Zahari Mahpudz.
Tel: 013-241 9469

#######################################################

Pn Armanisah



Sebelum: 63kg



Selepas: 53kg


Saya memulakan hari pertama dengan JUS MATE 5 pada 11 Ogos 2008. Pada masa itu berat saya adalah 63kg dengan ketinggian 150cm dan ukur lilit pingang 33’. Berumur 32 tahun dan ibu kepada sepasang cahaya mata. Bekerja sebagai seorang kerani dan gemar kelihatan kemas serta bergaya setiap kali hadir ke pejabat. Penambahan berat badan saya yang mendadak kebelakangan ini menghalang saya untuk berfesyen. Teguran dari kawan sepejabat menjadikan saya kurang keyakinan diri dan paling malang sekali ada yang menyangka saya mengandung kerana perut saya kelihatan membuncit. Malunyerrr…. Saya mengenali JUS MATE 5 melalui internet. Yakin dengan produk yang ditawarkan dan harga yang berpatutan saya terus membeli 3 kotak JUS MATE 5. Tidak menjadi masalah pada saya untuk menjadikan JUS MATE 5 minuman harian kerana rasa dan baunya tidak memuakkan. Apa yang paling menggembirakan, saya masih tetap dengan rutin harian saya dirumah memasak makanan dan membuat kuih dan kek kegemaran anak-anak dan suami. Saya lebih bertenaga di bulan puasa dengan hanya mengambil 1 paket JUS MATE 5 semasa bersahur. Hasil daripada amalan diet saya dengan dibantu JUS MATE 5, tiga minggu pertama berat saya 59.5kg dan pinggang 32. Tiga minggu kedua berat saya 56kg dan pinggang 30’ dan tiga minggu akhir berat 53.5kg dan pinggang 28. Saya masih mengambil JUS MATE 5 seminggu sekali dan menggamalkan cara pemakanan yang disyorkan. Kawan sepejabat perasan dengan perubahan berat badan saya. Saya mengambil peluang ini untuk menyebarkan kepada mereka kebaikan JUS MATE 5 dan mula berjinak jinak untuk menjadi pengedar. Kini saya gembira kerana boleh mengayakan pakaian yang saya gemari. Terima kasih JUS MATE 5, terima kasih DR.ROZMEY dan terima kasih semua warga HERBA PRIMA SDN.BHD.

Oleh: Armanisah Bt Ahmad
Tel : 0138554892

##########################################################

TESTIMONI DR-II

Lingkaran gelap & pigmentasi bawah mata

Tempoh: 2 Bulan



Sebelum



Selepas

Psorisis Kanak-kanak
Tempoh: 4 Bulan



Sebelum



selepas


Jerawat
Sebelum selepas


Tempoh: 2 Bulan

Parut Jerawat
Sebelum Selepas


Tempoh: 3 Bulan

###########################################################

TESTIMONI Espresso XY




Espresso-XY memberi saya tenaga extra, menghilangkan keletihan dan stress selepas bekerja.Saya kini lebih aktif dan cergas. Espresso memang SUPER POWER.
Hanya isteri saya yang tahu.
Espresso XY memang Ummph!
Saya dapat merasakan tambahan tenaga kelelakian yang lebih dari biasa selepas 1 jam minum expresso xy. Ia tidak seperti ‘memaksa’. Berbeza dengan beberapa produk untuk tenaga lelaki yang lain kerana ia tidak mempunyai kesan sampingan seperti degupan jantung lebih laju, mata merah dan pening-pening. Rasanya sedap, perisa mocha dan sememangnya ada ‘power’.
Note: Testimoni eksklusif dari www.kedai2ekin.com



Kopi Espresso-XY memang bagus!
Isteri saya tak marah lagi!!
En.Chai (58 tahun)
Espresso XY memang Ummph!
Saya dapat merasakan tambahan tenaga kelelakian yang lebih dari biasa selepas 1 jam minum expresso xy. Ia tidak seperti ‘memaksa’. Berbeza dengan beberapa produk untuk tenaga lelaki yang lain kerana ia tidak mempunyai kesan sampingan seperti degupan jantung lebih laju, mata merah dan pening-pening. Rasanya sedap, perisa mocha dan sememangnya ada ‘power’.


Khairul 24, batu pahat (testimoni terbaru)



JITRA, 8 Sept (HPM) – ‘Selepas satu jam saya minum , saya seolah-olah diberi suntikan semangat tanpa sedar’ kata seorang pelajar jurusan Electrikal Engineering In Robotic di sebuah Institusi pengajian Tinggi Awam di Batu Pahat, Johor.

Khairul Bahari, 24, merupakan pelajar tahun akhir dan pada semester penentu ini beliau perlu lebih berusaha untuk mencapai Purata Nilai Gred Kumulatif (CGPA) yang baik.
Katanya sebelum ini badannya selalu letih dan lesu pada waktu malam kerana kelas dan tugasan yang banyak untuk diselesaikan sehingga menyebabkan beliau tertekan dan ‘moody’ untuk mengulangkaji pelajaran di waktu malam.

“Perkara itu menyebabkan pointer saya kurang memberangsangkan dan kadang-kadang ia menjadi bebanan untuk saya meningkatkan semula prestasi saya.
“Sehinggalah pada suatu hari ketika sedang sibuk mengemaskini blog-blog saya, saya terbaca satu artikel dari seorang pengguna Espresso XY yang menyatakan produk ini bagus untuk lelaki, katanya kalau nak power minum la produk ini,” kata beliau.
Tanpa berlengah beliau terus berjumpa dengan pengedar dan mendapatkan satu kotak Espesso XY sebagai percubaan bagi dirinya.Hari pertama minum, beliau terus merasa kelainannya.

“Badan saya bertambah bertenaga dan bersemangat untuk melakukan kerja disamping saya kurang mengantuk.Saya sungguh berpuas hati dengan produk ini sejak hari petama saya minum pada awal Ramadhan lalu.

“Walaupun sebenarnya produk ini bagus untuk orang yang sudah berumahtangga, namun tidak salah kalau orang bujang nak minum asalkan pandai kawal diri untuk melakukan kerja harian sebagai seorang pelajar,” katanya.
Bagi yang ingin berkongsi pengalaman, Khairul boleh dihubungi di nombor 019-5508191/ 013-7145668 atau layari di laman web www.dietjusmate5.com atau emel di keroll_bahry@yahoo.com.
ADvertise here!!!...
y not?? it just only RM20/banner ( in 1 month).
just mesej 0137145668 or email keroll_bahry@yahoo.com



















KOLEKSI AKHBAR















SOAL JAWAB
SOALAN LAZIM

KES 1: DAH SEBULAN MAKAN KENAPA TAK KURUS
Kookis: salam… sumer… kiter kookis, member baru… nak tanya la, kookis da mkn sebulan dan skrg masuk kotak ke 2… tapi np tak kurus2 pun…berat kookis 70…peraturan ikut mcm yang doc suh… nasi langsung tak sentuh…skrg tgh berpuasa, sahur amik jdm, berbuke sup sayur mangkuk kecik… tapi… huhuhu.

Hazura: hai kokies.. sekadar nak share bersama… hihi… nape boleh jadi gtu ye?? heran jgak zu, biasa bila wal2 ni yang cepat turun, zu ni pun jenis yang lambat turun tapi boleh turun jugak la.. ke kokies ada makan pil perancang ke.. ape.. ke… kot memanggu formula JDM tu.. tapi jangan give up… teruskan k.. cuba bersenam ke ckit?? kokies dah asal gemuk ke.. baru je naik badan??

Missnor81: wslm kookis.. sama la nor.. dah amik kotak kedua (3 minggu )… baru turun almost 2kg.. nasi mmg xamik langsung… tp kita jgn la putus asa … tetap berusaha.. skang ni nor join aerobik.. maybe boleh bantu kita .. insyaallah…

Dr. Rozmey: mereka yg sukar turun berat bukan sahaja disebabkan kalori lebihan,..dlm kes begini walaupun kalori sudah dikurangkan dan JDM diambil utk tingkatkan metabolisma dan pembakaran lemak,..lemak tidak mampu di bakar / dihancurkan kerana ia dihalang oleh faktor halagan seperti 1. kerosakan sel akibat sudah mengamal pil langsing berkimia,..2. kesan ubatan steroid , pil kesuburan, pil perancang dan kesan negetif lain yg telah doc bincangkan . Namun jika penguna sanggup hya ambil plain water + JDM 2X + sedikit buah + sedikit sayur=pasti badan anda mampu utk di didik dan menerima JDM utk membakar lemak. kejayaan penguna yg alami kes begini sudah byk.

Kookis: salam dr.rozmey tak lupa buat missnor81 dan hazura… kookis baru balik dari timbang berat…. kookis da turun da 4 kg…alhamdulillah…. turun gak… kookis single lagi… tak amik pil perancng tapi dulu kookis pernah makan ubat kurus namanyer duromin klu tak silap… mgkin ubat tu ader kesan kimia sbb tu kookis lambat turun…tapi kookis akan kuatkan azam lagi… da nak dekat posa nie… kookis amik sup sayur, kadang2 roti gardenia 2 keping jer… alas perut dari masuk angin… lps nie nak betul2 diet… mana taw turun ladi 5 kg ker… hazura & nor kuatkan azam taw… mdh2an kita sama2 kurus… tq all 4 ur support..

Yatie3982: Hai kookis… tahniah kat kookis akhirnya berjaya turun 4 kg. nak kongsi gak ngan kookis ni… saya dah ambik JM5 dah 12 ari …. 2X sehari dan sampai sekarang lum turun lg.. wlaumcm pun saya x akan putus asa, saya akan cuba juga, kalau kekawan lain leh kenapa saya tak bleh kan….
salam…Doc
utk pengetahuan Doc dan kookis , saya juga pernah ambik duromin-10, tapi dah 8 tahun yg lalu… dgn jarak begitu lama adakah kesen duromin-10 masih ada?? mungkin disebabkan duromin-10 ini.. membuatkan saya lambat untuk turun berat badan. Blh tak Doc terangkan.. agak2nya berapa lama saya perlu ambil JM5 utk JM5 bertindak atau keberkesanannya terhadap badan saya. TQ

Dr. Rozmey: kerosakan sel yg telah terjadi akibat pil itu tidak ada had masa,..namun jika sanggup teruskan displin diet Dr.Rozmey,..pasti kesan buruk itu akan berakhir dan penurunan mula berlaku,..tabahkan hati utk berjuang..


KES 2: JUS MATE 5 DI BULAN RAMADHAN
Yatie3982: Salam…… Doc. Tak lama lg bulan puasa … jadi apakah amalan diet semasa berbuka dan sahur? dan bila sepatutnya utk ambil JM5. Bagi mereka yg ambil JM5 2X sehari sebelum ni… mcm jadualnya pulak pada bulan puasa. TQ

Dr. Rozmey: sebaiknya bulan ramadan ni ,..jadikan niat utk kurus badan lebih kuat. jika mampu amat baik just ambil Mate5 waktu sahur,..insyaalah akan bertenaga sepanjang hari. berbukalah dgn amat sedikit juadah yg kurang kalori dan boleh ambil 2nd Mate 5 sebelum tidur,..


KES 3: BERAT MAKIN NAIK BUKAN SEBALIKNYA
Azian: Salam… masalah dari cstomer saya.. umur 42thn dan berat asal 65kg..dia pernah operate buang rahim tapi x ambik pil hormon dan kesihatan baik serta x pernah amal sebarang diet lain sebelum nie.. masalahnya, 5 hari ambk JDM5..berat makin bertambah 1Kg setiap hari dan sentiasa bertaik mata walaupun minum air banyak dari biasa. macamana tu doktor…? terima kasih.

Dr. Rozmey: pastikan dia ikut displin diet,..tidak amalkan diet yg tinggi protein,..air manis,.dan tidak makan dlm tempoh atleast 3 jam after M5. Jika perlu just depand pada M5 ,2x sehari,..plain water dan sedikit sayur / buah. berat pasti turun.


KES 4: MUKA JADI GATAL DAN BERJERAWAT
missnor81: salam.. Dr… Nor dah amik JDM ni hampir 3 minggu.. sejak minum nor selalu buang air kecil dan paling ketara minggu ni muka jadi gatal2 dan berjerawat.. keadaan ni bukan saja pd nor tp pada kawan nor yg mgunakan JDM ni…. adakah keadaan ini blaku kesan dr JDM? utk pengetahuan Dr, Nor mmg bukan jenis muka bjerawat n tiada masalah muka sebelum ni… tq

Dr. Rozmey: kadar pembuangan air kencing lebih kerap adalah berlaku secara sedar utk sesetengah penguna,..memang waste produk metabolisma dibuang melalui najis dan air kencing…ini juga kesan pelancaran pealiran darah ini normal ,.nor jgn bimbang. mengenai rasa gatal dan perubahan pada muka,..ini nor kena terus pantau,..jika berterusan ada kemugkinan nor alahan pada ingedient dlm mate5 spt soy protein. jika tidak ada reaksi alahan berterusan,..ianya akan normal kembali,..dan majoriti kes,..keadaan kulit bertambah elok ,..akibat mula bebas dari selulit dan kesan beta caroten dlm spurulina..

missnor81: hehee..alhamdulillah sehari dua ni dah xde gatal2 lagi..hehehe.. leh la makan JDM5 ni sampai puas hati


KES 5: PERUT BERASA PEDIH
Yatie3982: Assalamualaikum…. Hampir seminggu saya ambil JM5 dengan cara yang disarankan, tapi saya rasakan perut saya berasa pedih. Harap doc dpt beri pandangan apa yang patut saya buat supaya tidak berasa mcm tu lg

Dr. Rozmey: bila perut kosong kerana kurangkan makan ..boleh dapat lebihan acid dan terkena gastrik / angin,…jika severe,..sila ambil ubat anti gastrik,..keaadaan akan bertambah baik ..kerana HCA dlm jdm mampu adakan lapisan penghalang asid….


KES 6: JUS MATE 5 DAN JAMU MAK DARA
Yatie3982: Assalamualaikum…. Dr. Saya baru je ambil JM5 … dan sebelum ni saya dah makan Jamu Mak Dara dlm masa 1 bulan ini, jadi bolehkah saya terus kan ambil JM5 bersama Jamu Mak Dara?

Dr. Rozmey: amalkan mate5 utk langsing….jika ada masalah penurunan berat , bila amal keduanya. jika berpuas hati dgn penurunan ,..OK amalkan mate5 dan program diet yg doc cadangkan.


KES 7: TARGET UNTUK 4 BULAN
seezara: Askm… doc Thanks for your support…. saya pasti akan capai impian saya… target utama ialah untuk kurus and dapatkan cahaya mata. Maknanya target 2 in 1 ler ni. Saya perasaan selepas mengambil JDM5 period saya dah datang regular seperti sebelum kahwin tetap pada masanya…. cuma beza dalam 2 atau 3 hari jer. Kalau dulu period datang tak tetap kadang kala dlm masa sebulan tak dtg terus pun ada… n saya juga perasaan darah period saya dah lancar dah tak berketul-ketul lagi. Kalau dulu masa nak datang period jer mesti ada tanda2 nya seperti cramp kat perut atau sakit pinggang. Tapi sekarang dah tak lagi….so harap sesgt bila dah consume JDM5 ni moga di murahkan rezeki anak…amin. Tapi apa-apa pun nak ucap berbanyak terima kasih pada doc sebab JDM5 ni memang satu produk yang dapat dipercayai n mujarab…. Terima kasih doc.

Dr. Rozmey: tahnia ,.semuga pn ,.benar-benar berjuang utk dpt 2 in 1,..doc , doakan semuga pn beroleh kejayaan , kesihatan dan zuriat. sudah ramai yg mengandung after ambil jdm…pn pasti mengandung,.. terima kasih

ziana81: misi kita samalah. nak turunkan berat sebelum pregnant.tapi saya terima kesan yang lain pulak dengan JDM ni. piriod saya memang jadi teratur..tetapi..bulan ni dan bulan lepas saya datang piriod sehari jer.ni yang runsing ni.macam mana yer doc? ker JDM tengah rawat masalah saya.awal pengambilan JDM saya sering sakit perut yang amat bila nak datang bulan. kira2 dua bulan saya kena macam tu. saya ambil JDM hujung bulan april. so sekarang ni saya dah masuk kotak ke - 7.since bulan jun…saya dah kena sakit perut tu(macam senak)bila piriod.cuma bilangan hari datang bulan tu jerlah yang pelik.

seezara: Askm semua… he… sekarang ni aku dah leh senyum melebar .. hari ni 4 Ogos 2008 berat aku dah kurang 20 kg….berat terbaru ialah 66 kg, 3 bulan dulu 86 kg…he..he macam tak caya ler…JM5 memang produk ajaib…terima kasih yang tak terhingga saya ucapkan khusus utk Doc…..JM5 dapat merealisasikan impian semua org yg bersiz besar cam aku..he..he. Ni ada satu soalan nak tanya dengan doc boleh ke saya hantar gmbr sebelum n selepas ambik JM5 ke email doc untuk testimoni? rasa2nya mcm nak antar sesgt tapikan masa ada 14 kg yang nak diturunkan huhu buleh ke eh?


KES 8. PIL PERANCANG DAN JDM
hazura: salam doktor.. i’m not sure soalan ni dah ader belum… tapi saya dah chek rasanya belum ader yang exactly soalan mcm ni.. salah sorang customer saya nak guna JDM5 ni tapi sekarang ni stay makan pil perancang jasmin. (ubat hospital) boleh ke JDM diamalkan skali ngan pil perancang.. atau kesan penurunan akan jadi lambat? tq..

Dr. Rozmey: mungkin lambat sedikit


KES 9. FORMULA JDM
hazura: salam doktor.. ader 2soalan disini:
1. Kebanyakan pemakanan diet akan mengelakkan pengambilan ais.. jadi kenapa JDM ni membolehkan pengguna menggunakan ais dalam minumannya. kadang2 ramai jugak yg pelik ngan bertanya kepada saya.. mungkin ini satu-satunya program diet yg meng’halal’ kan ais.
2. adakah JDM memberi ape2 kesan negative kpd ibu mengandung terutama di awal kandungan. bukan ape, kadang2 diawal mengadung kita blum dapat detect, so kot2 la mengandung masa guna JDM ni… thanks for your respond dr..

Dr. Rozmey: JM5 telah doc formulasikan utk memberi kemudahan pada penguna amalkan seakan minum jus oren sejuk…ini adalah teknlogi luar biasa anak watan yg patut dibanggakan,.Ia pelik , tapi benar dan telah berulang kali terbukti yg paling berkesan, ajiab, mudah, murah dan selamat….tidak seperti produk lain.
JM5 mampu membantu menyuburkan wanita mandul dgn meningkatkan kematangan meosis satu pada tahap metaphase dan serta meningkat aktviti ovari. Ramai pengamal JM5 yg mandul sudah hamil. JM5 selamat, utk ibu dan bayi.
Namun, ibu mengandung dilarang utk diet,..kerana ini bertentangan dgn fisilogi normal perubahan mengandung, yg memastikan ibu dan anak mendapat zat secukupnya, dan kenaikan berat semasa mengandung adalah kerana perkembangan bayi dan saiz sel-sel ibu utk persediaan secukupnya selama tempoh mengandung dan bersalin serta proses susuan bayi.

hazura: thanks doc.. suke saya membaca mengenai kenyataan dr mengenai wanita mandul tu.. sbb ramai sgt kwn2 yang telah lama duk usaha utk mengandung. rasanya mmg saya akan syorkan produk ni utk diorg..
bulan 8 ni saya baru start buat sale.. alhamdulillah tempahan memberangsangkan… tq jugak pd dr krn cipta JDM ni.. kurang2 saya boleh minum dlm jangkamasa lama sbb boleh add ais.. tq..
deheru: akum dr…boleh ke sy ambik jdm gan suplemen lain.sbb skrg ni sy tgh ambik gamogen n probiotik dr biolife.. 1 lagi sy nak tanya ,blh ke sy campurkan sedikit limau untuk mengurangkan rasa manis jus mate 5 ni..

Dr. Rozmey: boleh asalkan deharu,,.mendapat penurunan berat..alami sensasi M5 (kenyang, bertenaga, tak suka makan)dan dpt displin diet,..
seeloknya jgn campur,..

deheru: tq doc.. Setakat ni da 12 days sy ambik mate 5,tp berat x turun,,naik 2kg lagi.tkt juga klu berat tmbh naik ni.dl berat 56,td timbang da 58kg.
tp mgkin 2 sementara je kan doc.. insyallah muda2han berat akan turun ,ke berat bdn yang diidamkan.. …….amin

Dr. Rozmey: biasanya kes yg dialami spr deseru adalah kerana pernah amalkan program diet berprotein tinggi,…jika ikut displin diet yg doc sarankan…ia akan kembali ketahap penurunan yg baik. teruskan semangat desaru..tahniah


KES 10. IBU MENYUSU
afisha: Assalamualaikum DR. saya baru seminggu menggunakan JDM5..dah turun 4kg..Alhamdulillah..Masalahnya sekarang anak saya berusia 11 bulan masih menyusu..tapi campur la..coz bekerja..Anak saya sekarang kurang minum dan makan..adakah disebabkan dia pun turut alami kekenyangan kesan dari JDM5..Terima kasih

Dr. Rozmey: sedikit ( 0-2-1%) JDM akan excreted to milk…ini adalah peratusan yg amat kecil dan secara klinikal tidak memberi kesan sampingan pada bayi, yg menyusu. doc nasihatkan pn minum byk air dan amal serat / fiber . Biasanya kesan kekenyangan akan hilang bila air susu bertambah.


KES 11. KENAPA LAPAR
hazura: salam doktor.. respon pasal kenyang,bertenaga dn tidk rasa ingin makan.. kenyang mmg rasa kenyang tapi after office hour.. mesti lapar pastu rasa keinginan nak makan tu mmg tinggi.. tapi terpaksala lawan jugak kan… cuma mcm mana sebenarnya nak kekalkan rasa kenyang tu biar bertahan lama ckit..

Dr. Rozmey: rasa kenyang, bertenaga, dan tak ingat makan wajib dialami semua penguna beserta berat mula turun seperti yg diinginkan. kesan negetif / melawan kesan diatas pd penguna terjadi biasanya akibat pernah mengamal pil langsing berkimia yg kandungi subertamine,. flenramine, meridia dan apenhendra…tetapi bila pengamal sudah amalkan JDM dlm masa 2 bulan ketas dan alami penurunan berat yg banyak dan tahap hormonem enzim, saiz perut sudah berada dalam keadaan normal / zon selesa,…tiada lagi kesan negitif yg mampu menggangu efek positif JDM

ziana81: saya bulan ni tak boleh control skit rasa lapar..apasal ntah. tapi saya jaga yang 2 jam sebelum dan 3 jam selepas ambil JDM tu.walaubagaimanapun badan saya tetap juga ada perubahan.

Dr. Rozmey: tahap metabolisma setiap individu berbeza,..dlm pengurusan berat,..dua faktor penting adalah kalori yg diambil / makan dan kalori yg diguna / burn fat,..sekiranya kalori yg diguna melebihi kalori yg diambil,..badan anda mula membakar lemak sebagai internal source of energy.. namun perkiraan secara invivo tidak semudah ini,..mereka yg gemuk bukan saja berlebihan sel lemak dan sel lemak yg berlebihan itu pula semuanya bersaiz besar dan menyimpang byk air dan cukup sukar diaktifkan atau dibakar,..faktor penghalang yg utama lain seperti hormon yg tidak stabil dgn berlebihan hormone testosterone, prolactine dan Cortisol , insulin yg kurang punca penghalang besar utk Mate 5 masuk dan membakar lemak,..faktor penghalang lain spt saiz perut yg besar yg menyebabkan absortion surface besar,.enzim lipase yg mudah terhasil menyebabkan lemak mudah terbentuk dari simple sugar,.centre pemakanan yg sentiasa lapar dan tidak mampu displinkan diri..


KES 12. PESAKIT KANSER
zira_mate5: slm doc, nk tnya, pesakit kanser 2 kali kimo n now buar rawatan radioterapi..boleh ke ambil JM5.. kalau bleh mcm mn cara pengambilan die,, same ke..

Dr. Rozmey: doc kena tahu lebih detail jenis kanser dan grade kanser,.. M5 tidak menganggu dan stimulate sel kanser,.ia bukan hormone,..namun biasanya pesakit kanser akan alami susut berat badan akibat chemoTx dan keganasan sel barah menyerang sel -sel normal.


KES 13. PESAKIT JANTUNG
Kak Tie: Assallamualaikum doktor. Soalan dari customer. saya pernah memakan ubat sliming pil jenama kintop dahulu……kesannya semasa pemeriksaan doktor, saya disahkan menghidap sakit jantung, saya telahpun di rawat dengan beberapa suntikan untuk melancarkan saluran darah yang tersumbat akibat memakan sliming pil tersebut sekarang saya tidak di berikan apa apa ubatan cuma di berikan jadual pemeriksaan setiap 6 bulan sekali untuk mengetahui keadaan kesihatan saya. semasa didapati saya menghidap sakit jantung, keesokan harinya doktor nak operate terus…operate andeogram! tapi tak jadi sebab saya mengandung…. sekarang sudah 11 bulan selepas bersalin…dan di nasihatkan jgn mengandung lagi. Adakah customer ini boleh mengambil jus diet mate 5 bagi membantu proses penurunan berat badan dia. Sekiranya boleh adakah sukatannya tetap sama sprt org lain. Terima kasih doktor.

Dr. Rozmey: M5 bantu pesakit jantung secara direct dgn mengurangkan kolestrol,..testimoni M5 total kolestrol 6.5 mmol turun ke 5.9mmol hanya dlm sebulan ambil M5. pengurangan ini amat byk berbanding dgn amalan ubatan anti kolestrol yg doc beri ( ubatan modern/ hospital),..ini kerana penguna displin diet dan kebolehan M5 kurangkan lemak melalui lipolisis dan guar gum yg menghalang lemak diserap dan membuang lemak dari usus. Pengurangan kolestrol dlm darah ini mengurangkan kelikatan darah lantas melancarkan peredaran darah,..kebolehan M5 mengurangkan pembentukan atheroma baru pada salur darah dan mengikis / mengurang atheroma yg telah terbentuk juga menjadikan diameter salur darah lebih besar dan ini mengurangkan total peripheral resistant lantas menurunkan tekanan darah tinggi.
secara tidak langsung, apabila badan anda semakin mencecah berat ideal,.aktiviti dan pergerakkan anda lebih aktif dan ini baik utk kardiovascular.
produk yg mengandungi kimia seburtamine menyebabkan jantung berdenyut laju dan boleh mengagalkan fungsi jantung yg tidak normal.
Mate 5 selamat utk mereka yg berpenyakit jantung ,.malah dapat membantu mengurangkan risiko serangan jantung dan kegagalan jantung.


KES 14. ‘PERIOD’
assyauq_85: assalamualaikum doktor..saya berumur 23 tahun, sebelum ini berat 105kg dan tinggi kira-kira160cm serta masih belum berkahwin..sebelum ini saya mengalami masalah period yang terlalu sikit..walaupun tempoh period saya normal 6-7 hari tetapi kadar darah yg keluar terlalu sikit..doktor menyuruh saya mengambil pil perancang utk menstabilkan hormon..walaupun period saya kemudiannya datang normal tetapi tempoh period bertambah 9 hari..dan masalah lain yg saya hadapi ialah jarak antara period saya terutamanya pada awal pengambilan pil perancang menjadi terlalu dekat seperti seminggu dan kemudian kembali normal..semasa appointment kedua iaitu setelah 3 bulan, doktor meminta saya tukar ubat iaitu pil hormon progesteron 2 biji dan makan 2X sehari ..saya ambil ubat tu awal bulan 6 dan saya period pada 20-28 jun dan kemudian datang awal iaitu pada 8-14 july..memikirkan ada baiknya daya berusaha mengurangkan berat badan, saya mula minum jus mate5 n atas nasihat dr.rozmey saya tinggalkan pengambilan pil hormon tersebut n masalahnya saya kembali datang period pada 20 july lepas (jarak antara period hanya 5 hari sahaja!). Saya harap doktor dapat jelaskan tentang masalah saya ini dan adakah ia ada kaitan dengan produk jus mate yg diambil?sebenarnya saya cukup berpuas hati dgn produk ini, kerana sepanjang 5 hari saya mengamalkan jus ini, saya tidak kisah pasal nasi dan makanan2 lain, sekadar makan roti utk sarapan dan 2X minum jus tgahari dan malam n kurang selera makan serta tiada keinginan makan seperti biasa..memang sukar mempercayainya! setelah 5 hari, hasilnya saya telah kehilangan 3kg! oleh itu, penjelasan dari pihak dr.rozmey amat saya harapkan..lagi2 utk meningkatkan keyakinan saya n mungkin pengguna2 jus mate n bakal pengguna jus mate..respon dari pihak doktor amat2 saya hargai! Very Happy Surprised.

Dr. Rozmey: hormon pn adalah tidak balance / tak normal,.dgn obesiti begini pastinya pn alami sindrom PCOS yaitu kegemukan, kitar kotor yg tak menentu, tidak subur, insulin resistant, dan hormon testosterone serta prolactin yg tinggi,…adalah biasa bila pn mengambil JM5 dan alami penurunan berat badan untuk tahap hormon pn berubah kepada lebih baik / normal,..dan semasa perubahan ini berbagai response kitar hormon akan berlaku …samada panjang, banyak, sedikit atau kerap,…ini adalah masa yg ’stress’ utk kitar hormon dan badan,…biasa nya ia tidak lama dan pn bakal menikmati bentuk badan dgn berat badan yg ideal dan kita kotor yg normal…teruskan usaha utk mendapat berat idaman …kitar haid pasti kembali normal seperti yg pn dambakan…


KES 15. TIDAK SESUAI UNTUK PHENYLKETONURICS
zira_mate5: slm doc, ade customer tnya psl ape yg dimaksudkan not suitable for phenylketonurics cam yg ditulis kt kotak hpm tu… bleh explen secara detail x… tq..

Dr. Rozmey: aspartame 1-2% reduce penyinkiran uric acid oleh renal..dgn ganggu keberkesanan enzim tersebut,..so,.org yg berpenyakit gout ,.elok ambil JDM low sweet yg contain pemanis yg bukan aspartame..


KES 16. PERIOD CYCLE
ziana81: Assalamualaikum doc…..nak tanya ..kenapa yer since ambik JDM piriod saya bulan lepas datang sehari jer…macam tu juga bulan ni. cycle dia plak kejap 35hari kejap 28 hari. kenapa yer doc.saya memang tak ada makan perancanglah.sebelum ni piriod tak macam tu. biasanya piriod saya datang 6-7 hari cycle pulak antara 30 - 35hari.

Dr. Rozmey: berlaku perubahan jisim lemak dgn penurunan atau kenaikan berat..ini menyebabkan sex hormone binding globulin bertambah atau berkurang,..jika berlaku penurunan berat,..SHBG bertambah,..dan kurang free hormone androgen dlm darah dan akan berlaku satu new setting period dan kitar ovari,…kesan ini akan stabil dan kembali pada normal dan lebih baik…begitu juga bila berlaku kenaikan berat, hal yg sebaliknya berlaku,…


KES 17: PESAKIT DARAH TINGGI
AnakDara_z: Pesakit darah tinggi boleh amik tak JDM5? Macam mana JDM5 nie berfungsi bagi pesakit darah tinggi? Cara pengambilan JDM5 dan ubat hospital?

Dr. Rozmey: pengidap darah tinggi adalah elok amalkan JDM5 yg boleh menurunkan darah tinggi.
Ubatan darah tinggi pada awalnya terus diamal seperti biasa , dan pesakit kena regular check tekanan darah,..sekiranya darah tinggi sudah normal,..bolehlah kurangkan dose atau stop.
Ambil ubat darah sebelum 2 jam ambil JDM dgn palin water
JDM menuurunkan darah dgn 1. kurangkan kolestrol ini mengurangkan periperal resistant. 2. Membuang toxin yg bahaya dari dalam usus 3. Mengurankan kadar tindakbalas cortisol 4. mengurangkan pre / post load utk jantung...
Related Posts with Thumbnails
  • About Me

    My photo
    no AHLI : HPM46811 dealer panaz herba prima dan testimoni terbaru espresso xy email: keroll_bahry@yahoo.com sms: 0137145668

    CONTACT

    YM : keroll_bahry

    email : herba.prima.duke@gmail.com / keroll_bahry@yahoo.com

    call / sms : +60137145668

    LET's Talk

    keroll_bahry

    UNDER my SPONSER

    DILA (ololypop) +60137164745 dila.dietjusmate5.com
            SHAH (shahsyntax) +60176528810 shah.dietjusmate5.com
                HADI (mashadiros) +60177457653 hadi.dietjusmate5.com
                        ATIKAH (rodziah_ra) +60125961317 atikah.dietjusmate5.com
                                NORAIN (a_quratul)+60134266491 ain.dietjusmate5.com
                                    TAZWATI +60195508191 wati.dietjusmate5.com
                                    IDRIS +60137866167 idris.dietjusmate5.com
                                    LIZA +60193539334 liza.dietjusmate5.com
                                    PENGEDAR DIPERLUKAN SEGERA!!! ANDA di perlukan disini!!! cepat dapatkan ruangan ini segera..

                                    Followers

                                    mudah AJE! cepat2!!!
                                    ORG BEE PEE cepat2!!!

                                    Anda pengunjung kerr???

                                    Free Hit Counter

                                    FEEDJIT Live Traffic Feed

                                  • Search This Blog

                                    mudah AJE! cepat2!!!

                                    Hyprobulksms

                                    Question n Comment

                                    ADvertise here!!!... y not?? it just only RM20/banner ( in 1 month). just mesej 0137145668 or email keroll_bahry@yahoo.com
                                    RM40 AJE! cepat!!!
                                    RM37 AJE! cepat!!!
                                    Join My Community at MyBloglog!